ETICHETA DOJO

КYOKUSHINKAI КАRАТЕ – ARTĂ MARŢIALĂ TRADIŢIONALĂ. COMPORTAMEN ŞI RELAŢII DINTRE ELEVI ŞI ANTRENORI ÎN  DОJO

 BAZATE PE TRADIŢIILE JANPONEZE, CULTURA EI ŞI RELAŢIILE DINTRE ELEVI ŞI PROFESOR.

DОJO – ESTE MAI MULT DECÂT O SALĂ DE SPORT SAU CENTRU DE STUDII.

AICI SE ÎNVAŢĂ ARTA, CARE ÎN UNA DIN ZILE VĂ POATE SALVA VIAŢA, ŞI CARE VĂ DEZVOLTĂ FIZIC ŞI SPIRITUAL.

AICI DEVENIŢI PARTE A FAMILIEI КYOKUSHINKAI.

ETICHETA A FOST ELABORATĂ PENTRU A FACILITA GESTIUNEA ŞI FUNCŢIONAREA DОJO ,UNDE FIECARE ÎŞI CUNOAŞTE GRADUL ŞI LOCUL,

DREPTURILE ŞI OBLIGAŢIUNILE, CERINŢELE ETICHETEI SE BAZEAZĂ PE SENS GENERAL, BUNE MANIERE, RESPECT ŞI TREBUIE SĂ FIE URMATE ÎN  DОJOО DE CĂTRE FIECARE, INDEPENDENT DE VÂRSTĂ, CALIFICARE ŞI STATUT.

                                                      ÎN DOJO

1. LA INTRAREA SAU IEŞIREA DIN DОJO TREBUIE DE OPRIT ÎN DREPT CU UŞA, DE ÎNTORS SPRE SALĂ, ÎNCHINAT ŞI PRONUNŢAT ,,ОSSU,,,PRIN ACEASTA VEŢI MANIFESTA RESPECTUL FAŢĂ DE DОJO ŞI PERSOANELE DE ACOLO.

2.DACĂ AŢI ÎNTÂRZIAT, VĂ AŞEZAŢI ÎN POZIŢIA DZADZEN CU FAŢA SPRE PERETELE DE INTRARE, LA O DISTANŢĂ SUFICIENTĂ DE CEI CE SE ANTRENEAZĂ PENTRU A EVITA CIOCNIRI.

3. ATUNCI CÂND VĂ INVITĂ ANTRENORUL – VĂ RIDICAŢI ŞI VĂ ÎNTOARCEŢI SPRE PARTEA FRONTALĂ A SĂLII, VĂ ÎNCHINAŢI ŞI OCUPAŢI UN LOC ÎN PARTEA POSTERIOARĂ A COLOANELOR. STRĂDUIŢI-VĂ SĂ NU ÎNTÂRZIAŢI!!!!

4. ÎN  DОJO NU ESTE PERMIS MÂNCATUL, CONSUMUL DE BĂUTURI, RUGUMATUL GUMEI DE MESTECAT, ÎN CAZURI EXCLUSIVE ESTE PERMIS CONSUMUL APEI ÎN TIMP DE PAUZĂ.

5. DEPLASAREA PRIN ŢARĂ SE EFECTUEAZĂ REPEDE (fuga). NU SE ADMIT PLIMBĂRILE!!!

6. NU PRACTICAŢI КUMITE (sparring) FĂRĂ ANTRENOR. KUMITE ARE LOC ÎN CONFORMITATE CU SARCINA PUSĂ. DACĂ PARTENERUL DVS. LOVEŞTE PUTERNIC, NU VĂ STRĂDUIŢI SĂ LOVIŢI MAI PUTERNIC. CAPUL TREBUIE SĂ JUDECE LA RECE!

7. NU PĂRĂSIŢI COLOANA FĂRĂ PERMISIUNEA ANTRENORULUI. DACĂ V-AŢI PĂRĂSIT LOCUL –  NU VĂ DEPLASAŢI PRINTRE RÂNDURI ŞI ANTRENOR, SAU PRINTRE RÂNDURI. ÎNTOTDEAUNA OCOLIŢI COLOANELE LATERAL ŞI PRIN SPATE.

8. ÎN  DОJO  ÎNTOTDEAUNA VĂADRESAŢI LA INSTRUCTOR CONFORM STATUTULUI LUI (Sеmpai,Sеnsei, Shihan). RĂSPUNDEŢI ÎN VOCE TARE ,,ОSSU,, LA EXECUTAREA COMENZILOR ANTRENORULUI. UN RĂSPUNS ÎNCET SAU NEPĂSĂTOR ARATĂ DISRESPECT.

9. PRACTICAREA КАRАТЕ – ESTE UN PROCES SERIOS. NU RÂDEŢI, NU GLUMIŢI, NU CONVERSAŢI, NU FACEŢI GĂLĂGIE ÎN TIMPUL ANTRENAMENTULUI. ÎNTOTDEAUNA STAŢI ÎN  FUDO DACHI, ÎN AŞTEPTAREA COMENZII ANTRENORULUI. ATENŢIE : SE CONSIDERĂ DE PROST GUST ÎNCRUCIŞAREA MAÎNILOR PE PIEPT SAU PLASAREA LOR PE ŞOLDURI.

10. DOGI  TREBUIE SĂ FIE DE CULOAREA ALBĂ, PANTALONII LARGI ŞI LUNGI, MÂNECILE CU TREI DEGETE MAI JOS DE COT, PE PARTEA STÂNGĂ A PIEPTULUI IEROGLIFULКYOKUSHINKAI  SAU  SHINKYOKUSHINKAI  КАRАТЕ. PE MÎNECA STÂNGĂ EMBLEMA FEDERAŢIEI RM  КYOKUSHINKAI (Кanku)  SAU  SHINKYOKUSHINKAI (Кокоrо), DIN PARTEA DREAPTĂ, PE PIEPT, EMBLEMA „SHEVRON” (un astfel de Shevron îl au numai sportivii care au susţinut lupte facultative,şi au fost decoraţi). PE MÂNECA DREAPTĂ EMBLEMA CLUBULUI PROPRIU.DОGI TREBUIE ÎNTOTDEAUNA SĂ FIE CURAT ŞI ÎNGRIJIT. CENTURA (Obi) NU SE SPALĂ, EA NUMAI SE USUCĂ. EA REPREZINTĂ SIMBOLUL ANTRENAMENTELOR DIFICILE.

11. ÎNDREPTAŢI-VĂ DOGI NUMAI LA COMANDA ANTRENORULUI, ÎNTORCÂNDU-VĂ CU SPATELE SAU SPRE PARTENER.

12. TOATE COMENZILE ANTRENORULUI TREBUIE SĂ FIE RESPECTATE ÎNTOCMAI. EL ŞTIE A EXECUTA CEEA CE SOLICITĂ DE LA DVS., DACĂ NU PUTEŢI EFECTUA EXERCIŢIUL ÎN MODUL CORESPUNZĂTOR. EFECTUAŢI-L AŞA CUM PUTEŢI.  NU STAŢI ÎN LOC!!!

13. LĂSAŢI CEASUL, BIJUTERIILE ŞI ACCESORIILE ÎN TIMPUL ANTRENAMENTULUI.

14. COAFURA TREBUIE SĂ FIE SCURTĂ, UNGHIILE LA MÂINI ŞI PICIOARE TĂIATE SCURT.

15. NU MÂNCAŢI CU MAI PUŢIN DE O ORĂ PÂNĂ LA ANTRENAMENT.

16. ÎN TIMPUL PAUZEI NU VĂ AŞEZAŢI, NU VĂ CULCAŢI, NU VĂ SPRIJINIŢI DE PERETE. PAUZA REPREZINTĂ O OPORTUNITATE DE A PUNE O ÎNTREBARE UNUI SUPERIOR ÎN LEGĂTURĂ CU ELEMENTE DE TEHNICĂ NECLARE.

17. ELEVILOR LE ESTE INTERZIS SĂ PĂRĂSEASCĂ LECŢIILE FĂRĂ PERMISIUNEA ANTRENORULUI. ÎNSĂ, DACĂ APARE O NECESITATE URGENTĂ, PUTEŢI PĂRĂSI LECŢIA, ÎNTR-UN MOD RESPECTUOS ŞI CU O EXPLICARE PREALABILĂ A MOTIVULUI PLECĂRII.

18. DACĂ DORIŢI SĂ PARTICIPAŢI LA CAMPIONAT DE KYOKUSHINKAI, OBŢINEŢI PERMISIUNEA ANTRENORULUI DVS.

19. ACHITAŢI LA TIMP COTIZAŢIA ANUALĂ ŞI LUNARĂ.

      FRECVENTAREA UNUI ALT DOJO                                                                                       

ÎNAINTE DE FRECVENTAREA UNUI ALT  DОJО  OBŢINEŢI PERMISIUNEA ANTRENORULUI DVS.

1. TOATE REGULILE CARE SE APLICĂ LA DVS. ÎN DОJО , SUNT VALABILE ŞI ÎN ALTE DОJО.

2. ATUNCI CÂND MERGEŢI ÎNTR-UN ALT DОJО, GĂSIŢI ANTRENORUL, FACEŢI REVERENŢA ŞI PRONUNŢAŢI ,,ОSSU,,.

3. PREZENTAŢI-VĂ ÎN MODUL URMĂTOR: ,,МĂ NUMESC………..SUNT DE LA DOJO………….. ŞI ANTRENORUL MEU ESTE…………VREAU SĂ MĂ ANTRENEZ ADĂUGĂTOR, ŞI AMРERMISIUNEA ANTRENORULUI. ROG SĂ-MI PERMITEŢI SĂ MĂ ANTRENEZ LA DVS.,,

4. DACĂ PERMISIUNEA ESTE ACORDATĂ – ACHITAŢI COTIZAŢIA LUNARĂ DE MEMBRU ŞI ANTRENAŢI-VĂ.

SUSŢINEREA EXAMENELOR ÎN ALT DOJO

1. Toate testele sunt susţinute în faţa Branch Chief-ului.(Branch Chief) .

2. Dacă elevul doreşte să urmeze un seminar într-o altă ţară, trebuie să scrie o cerere şi să primească  PERMISIUNEA de la Branch Chief în formă scrisă.

3. Dacă elevul doreşte să urmeze un Seminar şi să susţină un examen într-o altă ţară, el trebuie să scrie o cerere şi să primească PERMISIUNEA de la Branch Chief în formă scrisă.

4. Dacă elevul vrea să plece din ţară, trebuie să scrie o cerere pe numele Branch Chief-ului şi să i se aplice o menţiune în Budo-Paşaport în legătură cu plecarea din Organizaţie.

5. Dacă elevul s-a reîntors în organizaţie, trebuie să scrie cerere pe numele Branch Chief-ului, după achitarea cotizaţiei de membru, i se aplică o menţiune în Budo-Paşaport pentru dreptul de a fi membru al Organizaţiei.

6. Orice examen, fără permisiunea Branch-Chief-ului, este considerat NEVALABIL, şi sportivul este Discalificat.

 

DISCALIFICAREA SPORTIVULUI

1. Refuzul de achitare a cotizaţiei de membruноса

2. Neexecutarea regulilor menţionate mai sus.

3. Refuzul de a respecta regulile (DOJO KUN)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *